Шукати в цьому блозі

понеділок, 1 лютого 2016 р.

У ПОЛТАВСЬКОМУ РАЙОНІ ПРИЙНЯЛИ ПРОГРАМУ ЩОДО ПІЛЬГОВОГО ХАРЧУВАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ


Депутати Полтавської районної ради затвердили програму, згідно з якою учні 1-4 класів та учні окремих пільгових категорій району харчуватимуться безкоштовно.
28 січня 2016 року відбулося друге засідання третьої позачергової сесії Полтавської районної ради сьомого скликання, яке провела голова районної ради Оксана Гончаренко. У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Лідія Лепейко, керівники управлінь, відділів та секторів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.сільські голови, представники засобів масової інформації.

У ході роботи депутати затвердили програму "Розвитку та удосконалення організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах Полтавського району на 2016 рік" та прийняли рішення харчувати за рахунок коштів районного бюджету учнів 1-4 класів та учнів окремих пільгових категорій, які навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах району, а саме:
  • дітей 5-11 класів з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • дітей-інвалідів, які навчаються у 1-11 класах;
  • дітей 1-11 класів, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків;
  • дітей 1-11 класів, які знаходяться на обліку в тубдиспансері та потребують додаткового харчування;
  • дітей 1-11 класів учасників бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції.
Вартість харчування однієї дитини в день у загальноосвітніх навчальних закладах – 7 грн. 25 коп.

Завдяки програмі коштом району безкоштовно харчуватимуться, крім учнів 1-4 класів, діти із малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, діти, які знаходяться на обліку в тубдиспансері та потребують додаткового харчування, діти учасників бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції.
Для перевірки організації харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах створили тимчасову контрольну комісію.
У зв’язку із вирішенням питання про харчування дітей за рахунок коштів місцевого бюджету депутати внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар