Шукати в цьому блозі

суботу, 11 лютого 2017 р.

Щодо розміщення птахоферми

Вібдулась нарада щодо розміщення птахоферми в с.Абазівка

10 лютого 2017 року голова районної ради Михайло Кононенко провів виробничу нараду щодо функціонування пташника у приміщеннях колишньої молочнотоварної ферми агрофірми «Джерело» на території Абазівської сільської ради.

 У нараді взяли участь заступник голови районної ради Олексій Івженко,  депутати районної ради Олег Барашиков, Григорій Рябокінь, Абазівський сільський голова Павло Міхно, депутат Абазівської сільської ради Валентин Ісаєнко, керівник управлінням Держпродспоживслужби в Полтавському районі Олександр Устименко, завідувач сектору містобудування та архітектури районної державної адміністрації Андрій Закора, представник СБУ Юрій Нагорний, виконуючий обов’язки головного інженера «Полтававодоканал» Іван Мистюк, приватний підприємець Віктор Гуленко.

Сільський голова Павло Міхно разом з депутатом сільської ради Валентином Ісаєнком та депутатом Полтавської районної ради від Абазівської територіальної громади - Григорієм Рябоконем виразили загальне занепокоєння жителів Абазівки стосовно  функціонування пташника у приміщеннях колишньої молочнотоварної ферми агрофірми «Джерело».

У результаті припинення діяльності агрофірми «Джерело», фермерські приміщення на вулиці Сонячній були кілька разів перепродані. Наразі, вони належать підприємцю Віктору Гуленку. До січня 2017 року земля, на якій збудована МТФ, не входила в межі села, проте 23 січня рішенням сесії Абазівської сільської ради був затверджений новий Генеральний план забудови, згідно з яким ця територія відійшла до земель сільської ради. Приватний підприємець не поставив до відома сільську раду про те, чим на цій землі він буде займатися. Після того як все викрилося, люди почали бити на сполох, адже кожен розуміє, якими наслідками загрожує утримання птиці саме на цій території. Фермерські споруди знаходяться за 300 метрів від житлових будинків, вони межують зі станціями забору питної води підприємства «Полтававодоканал», звідки вода подається на села Абазівку, Супрунівку, а також на мікрорайони Алмазний та Половки міста Полтави.




Вислухавши всіх учасників наради голова районної ради Михайло Кононенко надав протокольне доручення: створити робочу групу районної ради по перевірці законності підстав функціонування даної птахоферми, із залученням спеціалістів управління Держпродспоживслужби в Полтавському районі, екологічної служби Полтавської області,  завідувача сектору містобудування та архітектури районної державної адміністрації, представника «Полтававодоканалу» та депутатів районної та сільської рад.

За матеріалами http://poltrayrada.gov.ua/News/11/

Немає коментарів:

Дописати коментар