Шукати в цьому блозі

четвер, 24 березня 2016 р.

Свято «Таланти моєї родини»

Сьогодні у Абазівському сільському будинку культури відбулось свято "Таланти моєї родини".
  Ініціатором проведення цього чудового дійства став  педагогічний колектив Абазівської ЗОШ І-ІІІст., а виконавцями батьки і діти, але давайте про все  по порядку.

В залі будинку культури зібралися учні школи їх батьки, близькі родичі та односельчани. 
На свято завітали сільський голова Міхно П.І., депутат Полтавської районної ради Рябокінь Г.К.,  депутат сільської ради Рій О.В. 
Сьогоднішньому  святу передувала робота.  Так впродовж березня в усіх класах Абазівскої школи були проведені родинні свята. Батьки і діти ділилися своїми талантами, розповідали про свої захоплення.
  
      Ведучі Половенко Ю.А.  і Мирошніченко О.Є.  яскраво розпочали свято і представили глядачам Мостинець Ольгу та Жужму Катерину із піснею «Почуття рікою»



    У кожній родині можна знайти таланти. Цим і займалась родина Мороз, яка  представила чудовий відеоряд про захоплення сім'ї. Із шести членів їхньої родини – четверо учні нашої школи. Зал активно реагував і свято набирало обертів. Учні менших класів уважно спостерігали за подіями, а на сцену вже зробили кроки Валерія Хорольська з мамою і виконали пісню «Україна»

Прекрасно, коли в сім’ї панують мир і злагода, взаєморозуміння, повага, кохання, вірність, теплота, затишок. Через сім’ю діти сподобляються дорослим, копіюють їх, орієнтуються на їх поведінку. Тому не дарма в народі кажуть: «Від доброго дерева добрий пагінець одійде, од добрих батька й матері піде й добра дитина».   
      Душею кожної сім’ї є мама. Мама, матуся, ненька – всьому початок. Усе прекрасне в людині від променів сонця і молока матері. Біля маминих рук, біля її слова й тепла маля стає великим і сильним, стає частиною свого народу. Саме таким був меседж авторського віршу від Вероніки Голуб.



 Мами учнів також доводили, що дуже талановиті. Серед них майстрині на всі руки Гринько Тетяна  – мама учениць 5 і 9 класів та Березницька Наталія мама учениці 5 класу. Свою майстерність вони донесли до глядацького залу через майстер- клас та яскраву "квіткову" презентацію.
  Слід відзначити роботи Трум Ірини. У 1 класі всіх вразили  її роботи, що були представлені для широкого загалу. З дитинства  батьки вчили дітей шанувати свій народ, його мову, землю свою, рідний край, бо ми є частинкою цього рідного нам і близького. Наші юні письменники примножують скарбницю синівського слова до рідної землі.  Авторські вірші було презентовано внуками  О. Тимошенко  та Л. Дмітрієвою.
З  кожного у нас бабусею у нас пов’язані згадки про дитинство. Бабуся — це світло, добро. Вона виховує своїх онуків щирими, працьовитими,  відповідальними.  Пісню присвячену бабусі виконала Оля Мостинець.  
Принести приємну радість, а заодно і самоствердитись у своїх здібностях та захопленнях ставлять за мету активні учні  Максим  Лобач і Світлана Перькова,  це переконливо довів чудовий танецьу їх виконанні.

Приємно, що серед учнів школи є вже професійний фотограф. Так було представлено фотороботи Наталії Ходіс.
Слід відзначити учасників районного огляду – конкурсу художньої самодіяльності «Веселка»  Голуб Вероніку, Гонтову Тетяну, Кучеренко Світлану.
           Учні школи доводили, що вміють не лише співати, танцювати, читати вірші, а й розважити своїм талантом. Увагу присутніх прикував до себе  Ярослав Остапчук з його гуморесками. Під оплески залу свято продовжувалось і майже логічно рухалось до завершення. А тим часом від родини Шкляруків Євгенії і Вадима лунала фінальна пісня цього святкового вечора "Смерека".


      Дякуємо учасникам, організаторам та гостям свята. Наявність такої кількості талановитих жителів нашого села доводить, що у  є нас велика спроможність і потенціал для розвитку територіальної громади. 

*фото любязно було надано В. Скляром, сценарій свята Ю. Половенко





Немає коментарів:

Дописати коментар