Шукати в цьому блозі

понеділок, 21 березня 2016 р.

Генплан с. Абазівка Абазівської сільської ради

Генеральний план населеного пункту є основним містобудівним документом на місцевому рівні, призначеним для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. Генеральний план є комплексним планувальним документом, обов'язковим для виконання. Його положення базуються на аналізі й прогнозуванні демографічних, соціально-економічних, природно-географічних, інженерно-технічних, екологічних, санітарно-гігієнічних, історико-культурних факторів і орієнтовані виключно на вирішення питань планування території села Абазівка. При розробці генерального плану впроваджується перший рівень зонування - функціональне зонування села Абазівка. 

Тому якість, прозорість та повнота генерального плану мають вплив на всю подальшу роботу з зонування у селі. Зважаючи на всі обставини прийнято рішення про оновлення генерального плану с. Абазівка, Абазівської  сільської ради, Полтавського  району Полтавської  області, який буде розроблено та затверджено в інтересах  територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів. Генплан визначає принципові рішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території. 
Генеральний план с. Абазівка, Абазівської  сільської ради, Полтавського  району Полтавської  області буде містити графічні та текстові матеріали, в яких проведено аналіз існуючого стану  і визначено перспективи розвитку населеного пункту.
Зокрема визначаються:
  • пріоритетні напрямки розвитку населеного пункту, його перспективна планувальна структура та функціональне зонування;
  • перспективну чисельність населення, об’єми та структура нового житлового будівництва;
  • території для розвитку промисловості;
  • обґрунтовується доцільність зміни межі населеного пункту;
  • загальний стан довкілля, фактори, що його формують, надаються містобудівні пропозиції щодо поліпшення санітарно-гігієнічного та екологічного стану;
  • фокусуються території, що мають певні обмеження при їх використанні (природоохоронні, санітарно-гігієнічні, інженерно-будівельні та інші);
  • надаються пропозиції щодо вдосконалення транспортної та інженерної інфраструктури.
При визначенні перспектив розвитку населеного пункту в генеральному плані буде братися до уваги той факт, що генеральний план є документом, який визначає не лише територіальний розвиток населеного пункту, а і стратегію розвитку всіх сфер його життєдіяльності з метою досягнення стабільного сталого розвитку господарського комплексу, і на цій основі забезпечення всіх соціальних потреб його мешканців. 

Роботи з оновлення генерального плану було розпочато з прийняття відповідного рішення 36 позачергової сесії VI скликання від 08.10.2014 року "Про оновлення генерального плану с. Абазівка Абазівської сільської ради".  Ініціатором створення виступив депутатський корпус попереднього скликання та діючий на той час, Абазівський сільський голова - О.О. Половенко. Зараз роботи знаходяться у завершальній стадії свого виконання.   Станом на 1.03.2016 року оновлений генеральний план села Абазівка знаходиться на стадії обґрунтування розробником пропозицій. Після чого генеральний план буде направлено на погодження. Погоджений, генеральний план затверджується сесією Абазівської сільської ради. Кожний етап по розробці нового генерального плану села Абазівка зараз тримається під контролем діючого сільського голови  П.І. Міхно. Відповідальним за забезпечення необхідною і актуальною інформацією визначено -  землевпорядника 2 категорії - Н.В. Андрусенко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар