Шукати в цьому блозі

четвер, 3 березня 2016 р.

Відбувся форум депутатів сільких та районної ради з питань впровадження реформи з децентралізації влади у Полтавському районі

3 березня 2016 року о 10.00 год. відбувся Форум депутатів сільських та районної рад з питань впровадження реформи з децентралізації влади в Полтавському районі та повноваження депутатів місцевих рад в рамках Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». 


    Форум  було відкрито головою Полтавської районної ради Гончаренко Оксаною Михайлівною. Так, було  представлено цілі, мету форуму і окреслено загальне бачення проведення етапів децентралізації  у Полтавському районі. У залі були присутні депутати різних рівнів (сільських, районних, обласних рад) та депутат Верховної Ради України Бублик Юрій Васильович.
Регіональний координатор проекту ПРОМІС у Полтавській області- Дудка Ірина Анатоліївна провела практичне заняття з елементами тренінгу про важливу роль депутатів місцевих рад у розвитку територіальних громад в умовах децентралізації влади. Зал активно реагував на практичні приклади - шляхом участі у  обговореннях. Звичайно, була присутня цікава, а  місцями і напружена  дискусія, котра показала різні вектори розвитку, різнополярні позиції окремих депутатів та загальні тенденції у Полтавському районі. 
Малько Юлія Сергіївна – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчого органу Мачухівської сільської ради, розповіла про розробку проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад  Полтавського району. В свою чергу,  Заворсклянський сільський голова Сологор В’ячеслав Іванович, наголосив про важливість впровадження реформ з децентралізації і об’єднання громад та єдиний шлях перспективного розвитку громади .

На форумі від Абазівської сільської ради були присутні :
сільський голова - Міхно П.І., 
депутат районної ради - Рябокінь Г.К.
депутати сільської ради- Васюта О. А., Рій О.В., Ісаєнко В.І.

За результатами обговорення було  підведено підсумки  та вирішено спільно : 

  • напрацювати пропозиції щодо Перспективного плану формування спроможних територіальних громад
  • активізувати проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо об'єднання територіальних громад району
  • провести переговори з представниками суміжних сільських рад щодо можливого об'єднання територіальних громад
  • сформувати проект Перспективного плану формування спроможних територіальних громад в Полтавському районі
В рамках проведення Форуму голова Полтавської районної ради Гончаренко О.М, відзначила роботу депутатів районної ради. Приємно, що депутата районної ради Рябоконя Григорія Констянтиновича було відзначено  за активну волонтерську діяльність у допомозі військовослужбовцям і добровольчих батальонів Полтавщини, що перебувають в зоні проведення АТО.


Вітаємо Вас і колектив ТОВ "ДУКЛА", що був активним і цілеспрямованим у досягнені мети (Полтавський район, с. Абазівка.)

А по завершенню форуму в переддень Міжнародного жіночого дня на всіх чекав чудовий концерт підготовлений співробітниками  Полтавського районного будинку дитячої та юнацької творчості.




Повідомлення ТРК "ЛТАВА"

Повідомлення на офіційній сторінці Полтавської районної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар