Шукати в цьому блозі

неділю, 31 січня 2016 р.

ОБЕРЕЖНО: ГРИП!

ОБЕРЕЖНО: ГРИП!
Грип – гостре інфекційне захворювання, викликається штамами вірусів, що протікає з переважним ураженням верхніх дихальних шляхів і явищами загальної інтоксикаціі. Легко передається від хворої людини до здорової при розмові, кашлі, чханні і вражає як дорослих, так і дітей. 

Грип особливо небезпечний для дітей та осіб похилого віку. Інкубаціонний період грипу короткий – 1-2 дні. Захворювання починається гостро: з’являється озноб, сильні головні болі, болі в очних яблуках, сльозотеча, загальна слабкість ломота в тілі, висока температура 38-39 º С. Пізніше з’являється нежить, сухий кашель.Дуже небезпечні ускладнення грипу: отити з можливою втратою слуху, тяжкі пневмонії, захворювання серцево – судинної системи, набряк легенів, набряк мозку. Ускладнення можуть розвиватися з перших днів захворювання грипом. При перших ознаках захворювання звертайтеся до лікаря – не займайтеся самолікуванням!


Для попередження захворювання грипом потрібно уникати переохолодження, відвідування масових заходів, зміцнювати організм шляхом прийому вітамінів і загартовуванням, зменшити кількість контактів з джерелами інфекції.
Не хворійте і будьте здорові!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар