Шукати в цьому блозі

понеділок, 25 січня 2016 р.

Успішне навчання у спільноті практик місцевого самоврядування

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO вже вп’яте запросив представників органів місцевого самоврядування, влади, громадськості до навчання управлінню проектами, обміну досвідом, співпраці, спрямованої на розвиток громад та регіонів, до набуття компетенцій у практичних вправах з підготовки проектів та залучення заінтересованих сторін. Отож, у грудні 2015 року на Спільноті практик місцевого самоврядування udl.despro.org.ua завершився вже брендовий е-курс Спільноти «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку - 5», що тривав 5 тижнів. На е-курс самостійно зареєструвалось більше 700 учасників, 185 з яких можна привітати з успішним його завершенням.
 Учасником е-курсу «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку - 5»  від  вашої територіальної громади, як  депутат Абазівської сільської ради  було зареєстровано Рій Олексія Вадимовича.



  Варто відмітити, що з кожним курсом кількість учасників зростає, активісти попередніх курсів підтримують градус дискусій на форумах та допомагають тим, хто вперше прийшов на е-навчання.
Безперервний та ефективний навчальний процес на е-курсі забезпечували т’ютори, експерти, юристи, представники регіональних Офісів з питань реформування місцевого самоврядування. Допомагали ж в цьому фасилітатори – активні учасники попередніх е-курсів, яких організатори запросили спробувати себе у новій ролі.

Навчальний курс складався з: 
  • Управління проектами в публічній сфері;
  •  Основи проектного аналізу;
  •  Планування та моніторинг реалізації проектів;
  •  Формування бюджету та джерела фінансування проекту. 

Окрім тестування, т’ютори запропонували учасникам цікаве індивідуальне завдання, в якому потрібно було проаналізувати концепції існуючих проектів та запропонувати свій, адаптований до реалій відповідної громади варіант. Кращі індивідуальні роботи учасників розміщено на головній сторінці курсу для ознайомлення з ними зацікавленими учасниками курсу.
Також  учасники мали можливість долучитись до командної роботи над кейсами, попередньо обравши один із семи запропонованих експертами. Кейси були розроблені різного роду складності та тематики:
  • Створення культурно-дозвільного центру розвитку об’єднаної територіальної громади; 
  • Створення системи поводження з побутовими відходами на основі співробітництва територіальних громад;
  •  Створення господарського обслуговуючого кооперативу по збору, охолодженню та часткової переробки молока з підсобних господарств членів громади за вимогами міжнародних стандартів;
  •  Створення сільськогосподарського виробничо-збутового комплексу (кластеру «Від лану до столу»);
  •  Створення комунального енергосервісного підприємства;
  •  Розробка Концепції підвищення якості обслуговування у ЦНАП; Формування мережі інтегрованих ЦНАП в умовах децентралізації й утворення ОТГ. 


Хоча «УП-5» і добіг свого логічного завершення та вже став історією, кожен бажаючий має змогу ознайомитись із його надбаннями – всі матеріали курсу будуть у відкритому доступі для учасників Спільноти практик місцевого самоврядування з січня 2016 року (долучитися до Спільноти можна у будь-який зручний час).
Цінністю Спільноти практик місцевого самоврядування було і буде обмін досвідом, знаннями, ідеями, налагодження нових взаємозв’язків та створення спільних проектів учасниками. Спільнота практик місцевого самоврядування та матеріали е-курсу «УП-5» стануть у нагоді всім тим, хто працює задля розвитку своїх територіальних громад.


Немає коментарів:

Дописати коментар