Шукати в цьому блозі

суботу, 6 лютого 2016 р.

В Абазівці розпочали громадське обговорення перейменування вулиці Жовтнева

     В Абазівці розпочато громадське обговорення  перейменування  вулиці Жовтнева та провулка Жовтневого. На обговорення депутатом округу С.В. Сторожевим  було запрошено  сільського голову П.І. Міхно, жителів с. Абазівки вулиці Жовтнева та провулка Жовтневий, депутатів сільської ради Н.І. Шило О.В. Рій. 
Голова Абазівської сільської ради  П.І. Міхно  ознайомив присутніх, що  з 21 травня 2015 року вступив у дію Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Межканців вулиць було ознайомлено з необхідністю визначитися із новими назвами вулиці і провулка. Якщо жителі і  органи місцевого самоврядування не приймуть відповідного рішення про перейменування,  воно приймається головою відповідної сільської ради у тримісячний термін (у формі розпорядження), тобто до 21 лютого 2016. У випадках, коли такі рішення не приймаються сільською радою та відповідним сільським  головою - таке перейменування здійснюється розпорядженням голови відповідної обласної державної адміністрації, який зобов’язаний прийняти його у тримісячний строк  - до 21 травня 2016 року

Сільський голова П.І. Міхно  про дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»


Обговорення, щодо перейменування  вул. Жовтнева та пров. Жовтневий

депутат С.В. Сторожев  інформує жителів про початок громадського обговорення


    Тривала і палка дискусія стосовно доцільності перейменування вулиці,  і провулка Жовтневий мала емоційний характер, та утворювала низку найрізноманітних запитання до сільського голови П.І. Міхна, та присутніх депутатів сільської ради Н.І. Шило , О.В. Рій . Депутат О.В. Рій  ознайомив  присутніх з інформацією з перейменування вулиць населених пунктів Абазівської сільської ради та про проблеми і міфи, що існують. Громаді вулиці було запропоновано вести протокол обговорення. Депутат С.В. Сторожев  розпочав ведення протоколу  фіксуючи думки виступаючих. У фінальній частині обговорення спільно з активними громадянами депутат ознайомив з вмістом та резолюцією громадського обговорення. Так було запропоновано не перейменовувати вулицю і провулок Жовтневий, та зберегти його теперішню назву про, що було зібнано  25 підписів жителів. 
   Учасники громадського обговорення виступили за збереження назви вулиці і провулка Жовтневий. Жителі вище згаданої вулиці мотивували це тим - що назва походить від назви місяця року, а саме -  жовтня, місяця  в якому в Україні святкується і вшановується День Українського козацтва та День Збройних Сил України. Сільській раді запропоновано звернутися до Полтавської районної, обласної рад та адміністріцій  з пропозицією збереження назви вулиці і провулка - вул. Жовтнева, пров. Жовтневий. Протокол громадського обговорення буде в понеділок передано юрист-консультанту Абазівської сільської ради.  


Немає коментарів:

Дописати коментар