Шукати в цьому блозі

четвер, 5 травня 2016 р.

День пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Її продовженням та утвердженням стануть меморіальні й урочисті акції, які мають відбутися 8–9 травня нинішнього року відповідно до Указу Президента України “Про відзначення у 2016 році Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні” від 8 квітня 2016 року №130.

Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак.
Дизайн маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.


У 2014-му році, коли Україна вперше приєдналася до європейської традиції відзначення Дня пам'яті та примирення, гасло пам'ятних днів було "Ніколи знову". . А з 2015 року гаслом відзначень Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги стало "Пам'ятаємо. Перемагаємо". Воно залишається офіційним гаслом й у цьому році.

Виконавчий комітет Абазівської сільської ради інформує:

 Захід з відзначення Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудется  7 травня   0  10.00 біля  Меморіального комплексу в  с. Абазівка


Немає коментарів:

Дописати коментар